Cheesecake z cizrnového těsta
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200 g uvařené cizrny (může být 1 plechovka sterilované)
- 3 x 200 g kelímek sýra Cottage ve smetaně
- 4 celá vejce
- 2 vařené žloutky
- 1 střední cuketa
- perníkové koření
- skořice
- kokosový cukr
- kokosový olej
Postup Cheesecake z cizrnového těsta
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů, kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení.
Do mixéru dáme cizrnu, polovinu cukety, 2 lžíce kokosového oleje, 2 vařené žloutky a 1 celé syrové vajíčko. Směs ochutíme cca 1 lžící perníkového koření, 1 lžící skořice a 1 lžící kokosového cukru.
Přidáme špetku soli a vše rozmixujeme na pastu, v případě potřeby přidáme trochu vody nebo kokosového oleje.
Těsto natlačíme na spodek dortové formy, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
Mezitím si připravíme krém: Sýr cottage rozmixujeme dohladka, přidáme opět 2 lžíce kokosového oleje, cukr podle chuti, zbylou cuketu, a vajíčka.
Směs vyšleháme do pěny, nalijeme na předpečený korpus a pečeme asi 40 minut – v polovině zmírníme na 180°C, po dopečení necháme ještě v troubě chvíli odležet. Hotový koláč vychladíme do druhého dne v lednici.