Cheesecake z cizrnového těsta

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200 g uvařené cizrny (může být 1 plechovka sterilované)
3 x 200 g kelímek sýra Cottage ve smetaně
4 celá vejce
2 vařené žloutky
1 střední cuketa
perníkové koření
skořice
kokosový cukr
kokosový olej

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů, kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení.

  2. Do mixéru dáme cizrnu, polovinu cukety, 2 lžíce kokosového oleje, 2 vařené žloutky a 1 celé syrové vajíčko. Směs ochutíme cca 1 lžící perníkového koření, 1 lžící skořice a 1 lžící kokosového cukru.

  3. Přidáme špetku soli a vše rozmixujeme na pastu, v případě potřeby přidáme trochu vody nebo kokosového oleje.

  4. Těsto natlačíme na spodek dortové formy, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.

  5. Mezitím si připravíme krém: Sýr cottage rozmixujeme dohladka, přidáme opět 2 lžíce kokosového oleje, cukr podle chuti, zbylou cuketu, a vajíčka.

  6. Směs vyšleháme do pěny, nalijeme na předpečený korpus a pečeme asi 40 minut – v polovině zmírníme na 180°C, po dopečení necháme ještě v troubě chvíli odležet. Hotový koláč vychladíme do druhého dne v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!