Čevabčiči v celerové omáčce
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Čevabčiči:
- 500 g mletého masa
- špetka majoránky
- 3 stroužky rozmačkaného česneku
- špetka mletého pepře
- špetka chilli
- 1 vejce
- 1 lžička mleté sladká paprika
- 1 cibule nakrájená na drobné kostičky
- sůl
- Omáčka:
- 1 cibule
- máslo
- 200 g celeru
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- špetka tymiánu
- špetka pepře
- zeleninový vývar popř. voda (cca 3/4 l)
- 2 lžíce solamylu
- 2 stroužky česneku
- sůl
Postup Čevabčiči v celerové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na čevabčiči dáme do misky a dobře prohněteme. Pokud je směs řidší, zpevníme ji troškou strouhanky.
Na podložce hotovou směs rozválíme na obdélník, který nakrájíme podélně napůl a pak příčně na proužky, které ještě rukama jemně poválíme do tvaru válečku.
Takto nachystané čevabčiči v kastrolu osmažíme na másle a vyjmeme na talíř.
Na výpeku orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na jemno nastrouhaný celer, krátce orestujeme, přidáme česnek, koření, sůl, zaprášíme škrobem, krátce promícháme a podlijeme vývarem.
Asi po 15 minutách dušení do omáčky vložíme osmažené čevabčiči, prohřejeme a podáváme. Vhodná příloha: Rýže, šťouchané brambory, bramborová kaše, těstoviny.