Zavařená rajčatovo bylinková omáčka
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 3 kg rajčat
- 3 cibule
- 10 stroužků česneku
- bazalka
- tymián
- oregano
- rozmarýn (malinko)
- sůl
- 2 - 3 lžíce cukru
- olivový olej
- 1 brambora
Postup Zavařená rajčatovo bylinková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji zesklovatět nakrájenou cibuli.
Přidat 2 lžíce cukru, míchat, nechat zkaramelizovat.
Přidat nakrájená rajčata na kostičky (já je dávám neloupaná, ale mohou se i oloupat), osolit a dusit cca 1 hodinu, až se rozvaří na kaši.
10 minut před koncem přidám česnek krájený na plátky, bylinky (hodně) a nastrouhanou bramboru na zahuštění.
Když je omáčka hotová, naliji ji do sklenic se šroubovacím víkem a zavařuji v klasickém hrnci.
Naliji do něj vodu tak, aby sahala pod víčka a pomalu vařím zakryté cca 1 hodinu. Někdo zavařuje v troubě, ale s tím zkušenost nemám.