Zavařená rajčatovo bylinková omáčka

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

3 kg rajčat
3 cibule
10 stroužků česneku
bazalka
tymián
oregano
rozmarýn (malinko)
sůl
2 - 3 lžíce cukru
olivový olej
1 brambora

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji zesklovatět nakrájenou cibuli.

  2. Přidat 2 lžíce cukru, míchat, nechat zkaramelizovat.

  3. Přidat nakrájená rajčata na kostičky (já je dávám neloupaná, ale mohou se i oloupat), osolit a dusit cca 1 hodinu, až se rozvaří na kaši.

  4. 10 minut před koncem přidám česnek krájený na plátky, bylinky (hodně) a nastrouhanou bramboru na zahuštění.

  5. Když je omáčka hotová, naliji ji do sklenic se šroubovacím víkem a zavařuji v klasickém hrnci.

  6. Naliji do něj vodu tak, aby sahala pod víčka a pomalu vařím zakryté cca 1 hodinu. Někdo zavařuje v troubě, ale s tím zkušenost nemám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!