Česnekové kuře se žampiony a smetanovo-vinnou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsní řízky
- 250 g žampionů
- 1/2 paličky česneku
- 1 cibule
- 200 ml bílého vína
- 100 ml silného vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- olej
- máslo
- hrstička čerstvé hladkolisté petrželky
- pepř
- sůl
Postup Česnekové kuře se žampiony a smetanovo-vinnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a necháme odležet.
V hlubší pánvi rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran dočervena. Vyjmeme a udržujeme v teple, například v alobalu.
Do výpečku přidáme kousek másla a když se rozehřeje, přisypeme na drobno nakrájenou cibuli a plátky žampionů. Lehce osolíme a opečeme. Případnou tekutinu prudce odpaříme. Přidáme víno, necháme ho zprudka odpařit, vlijeme vývar a vrátíme kousky masa.
Přidáme česnek utřený se solí a dusíme asi 15 minut. Na závěr vlijeme smetanu, omáčku necháme zhoustnout nebo ji lehce povolíme vodou, vývarem či mlékem. Zjemníme kouskem másla a dochutíme čerstvou nasekanou petrželkou.