Kedlubnovo-mangoldová omáčka na těstoviny
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 větší kedluben
- 3 velké listy mangoldu (nebo odpovídající množství listového špenátu)
- 3 bílé části jarních cibulek
- 2 stroužky česneku
- 1 smetanový tavený sýr (větší obdélníček)
- 1/2 Hermelínu (já použila pikantní paprikový), možno i Nivu
- 250 ml smetany na vaření
- čerstvá bazalka
- trochu másla
- sůl
- pepř
Postup Kedlubnovo-mangoldová omáčka na těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny nakrájíme na tenké nudličky, řapíky mangoldu také, listy na proužky a jarní cibulky na jemno.
Na másle orestujeme cibulky, přidáme nudličky kedlubnů a mangoldových řapíků, osolíme, opepříme a chvilku restujeme s cibulkou.
Podlijeme cca 100 ml vody nebo vývaru a dusíme na skus.
Poté vlijeme smetanu, přidáme pokrájené sýry, posekaný česnek a necháme sýry zvolna roztavit do hladka.
Nakonec vmícháme nudličky mangoldových listů a bazalku, pouze prohřejeme a necháme zavadnout.
Podáváme s těstovinami.