Kedlubnovo-mangoldová omáčka na těstoviny

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 větší kedluben
3 velké listy mangoldu (nebo odpovídající množství listového špenátu)
3 bílé části jarních cibulek
2 stroužky česneku
1 smetanový tavený sýr (větší obdélníček)
1/2 Hermelínu (já použila pikantní paprikový), možno i Nivu
250 ml smetany na vaření
čerstvá bazalka
trochu másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny nakrájíme na tenké nudličky, řapíky mangoldu také, listy na proužky a jarní cibulky na jemno.

  2. Na másle orestujeme cibulky, přidáme nudličky kedlubnů a mangoldových řapíků, osolíme, opepříme a chvilku restujeme s cibulkou.

  3. Podlijeme cca 100 ml vody nebo vývaru a dusíme na skus.

  4. Poté vlijeme smetanu, přidáme pokrájené sýry, posekaný česnek a necháme sýry zvolna roztavit do hladka.

  5. Nakonec vmícháme nudličky mangoldových listů a bazalku, pouze prohřejeme a necháme zavadnout.

  6. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!