Česneková polévka s vejci
Recepty, PolévkySuroviny
- 900 ml uzeného vývaru (použila jsem z vepřového uzeného kolena)
- 1 lžíce sádla
- 1 velká cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 velký svazek listů medvědího česneku (cca 30 listů)
- 4 velké prolisované stroužky česneku
- 3 vidličkou rozšlehaná vejce
- 4 celá vejce
- sůl podle potřeby
- dále budeme potřebovat
- 4 krajíčky staršího chleba na topinky
- sádlo na smažení
- stroužek česneku na ochucení topinek
Postup Česneková polévka s vejci
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce na rozehřáté sádlo dáme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a za stálého míchání usmažíme zlatavou jíšku (zásmažku).
Hotovou jíšku naředíme vývarem, prošleháme a slabým varem vaříme 15 minut. Přidáme nakrájené listy medvědího česneku, rozšlehaná vejce, prolisovaný česnek a opět slabým varem vaříme 5 minut.
Poté do vroucí polévky vyklepneme zbývající vejce. Opatrně, abychom neporušili žloutky, je ode dna vidličkou nadzvedneme a přikryté pokličkou je necháme v hrnci zatáhnout a dojít.
Mezitím z krajíčků chleba odkrojíme kůrky a celé krajíčky po obou stranách osmažíme na rozehřátém sádle do zlatavé barvy.
Potřeme česnekem a nakrájíme na krutonky, které těsně před podáváním vložíme do talíře s polévkou.