Česneková polévka s vejci

Recepty, Polévky

Suroviny

900 ml uzeného vývaru (použila jsem z vepřového uzeného kolena)
1 lžíce sádla
1 velká cibule
2 lžíce hladké mouky
1 velký svazek listů medvědího česneku (cca 30 listů)
4 velké prolisované stroužky česneku
3 vidličkou rozšlehaná vejce
4 celá vejce
sůl podle potřeby
dále budeme potřebovat
4 krajíčky staršího chleba na topinky
sádlo na smažení
stroužek česneku na ochucení topinek

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce na rozehřáté sádlo dáme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a za stálého míchání usmažíme zlatavou jíšku (zásmažku).

  2. Hotovou jíšku naředíme vývarem, prošleháme a slabým varem vaříme 15 minut. Přidáme nakrájené listy medvědího česneku, rozšlehaná vejce, prolisovaný česnek a opět slabým varem vaříme 5 minut.

  3. Poté do vroucí polévky vyklepneme zbývající vejce. Opatrně, abychom neporušili žloutky, je ode dna vidličkou nadzvedneme a přikryté pokličkou je necháme v hrnci zatáhnout a dojít.

  4. Mezitím z krajíčků chleba odkrojíme kůrky a celé krajíčky po obou stranách osmažíme na rozehřátém sádle do zlatavé barvy.

  5. Potřeme česnekem a nakrájíme na krutonky, které těsně před podáváním vložíme do talíře s polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!