Česnečka z pohankového mlýna
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 lžíce másla
- 60 g anglické slaniny
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- majoránka
- 3 - 4 stroužky česneku
- 3/4 hrnečku pohankové lámanky
- petrželka
Postup Česnečka z pohankového mlýna
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěnou lžíci másla vhodíme slaninu nakrájenou na malé kostičky a opečeme. Po chvíli zasypeme lžící hladké mouky a usmažíme jíšku.
Zalijeme vodou, promícháme, osolíme, opepříme a chvilku provaříme. Asi po 10 minutách přidáme utřený česnek, majoránku, vklepneme vejce, promícháme, přisypeme pohanku a nasekanou petrželku. Polévku přiklopíme poklicí a ihned vypneme.
Necháme 15-20 minut v klidu přiklopené, aby pohanka změkla. Po této době polévku promícháme, je-li třeba, dochutíme a můžeme podávat.