Celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
110 g celozrnné mouky (špaldová + pšeničná)
1/2 prášku do pečiva
30-40 g ovesných vloček
1 lžíce karobu (nebo kakaa)
2 lžíce medu
40 g másla
1 vejce
Náplň:
250 g tvarohu (ve vaničce)
1-2 lžíce medu
borůvky
ostružiny
maliny
Drobenka:
50 g ovesných vloček
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme tuhé těsto, které dáme odpočinout do ledničky (máslo a med přidáváme v tekutém stavu).

  2. Tvaroh smícháme s tekutým medem - množství přidáme dle chuti tak, jak jej chceme mít sladký.

  3. Těsto vmačkáme do dortové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Vytvoříme vyšší okraje.

  4. Rozetřeme tvarohovou náplň a posypeme ovocem (individuálně můžeme dosladit - např. ostružiny).

  5. Drobenku vytvoříme smícháním všech ingrediencí a koláč posypeme.

  6. Pečeme na 180°C asi 30-40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!