Celozrnné košíčky s pečeným lilkem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Těsto:
- 150 g celozrnné pšeničné hladké mouky
- 55 g másla
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- Náplň:
- 1/4 lilku
- 1 vejce
- 100 g polotučného měkkého tvarohu
- 20 g sušených rajčat v oleji
- 10 g strouhaného parmezánu
- Sušený česnek
- tymián
- Sůl
- pepř
- Olivový olej
Postup Celozrnné košíčky s pečeným lilkem
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, lehce z obou stran posolíme a necháme asi 20 minut vykapat.
Poté předehřejeme troubu na 200°C. Lilek osušíme papírovou utěrkou.
Plech vyložíme pečícím papírem a lilek na něj rozložíme. Lehce pokapeme olejem a posypeme sušeným česnekem a tymiánem.
Dáme péct dozlatova – asi 15-20 minut.
Než se vybrečí lilek, můžeme si připravit těsto. Mouku zpracujeme s vejce, máslem a solí a necháme v lednici zabalené ve fólii alespoň půl hodiny uležet. Těstem vyložíme formičky na košíčky o průměru cca 10 cm.
Tvaroh smícháme s vejcem, solí a trochou pepře. Směs rovnoměrně navrstvíme do košíčků, navrch položíme plátek lilku, nasekaná sušená rajčata a trochu parmezánu. Dáme péct alespoň půl hodiny do trouby vyhřáté na 180°C.