Celozrnné košíčky s pečeným lilkem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
150 g celozrnné pšeničné hladké mouky
55 g másla
1 lžička soli
1 vejce
Náplň:
1/4 lilku
1 vejce
100 g polotučného měkkého tvarohu
20 g sušených rajčat v oleji
10 g strouhaného parmezánu
Sušený česnek
tymián
Sůl
pepř
Olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, lehce z obou stran posolíme a necháme asi 20 minut vykapat.

  2. Poté předehřejeme troubu na 200°C. Lilek osušíme papírovou utěrkou.

  3. Plech vyložíme pečícím papírem a lilek na něj rozložíme. Lehce pokapeme olejem a posypeme sušeným česnekem a tymiánem.

  4. Dáme péct dozlatova – asi 15-20 minut.

  5. Než se vybrečí lilek, můžeme si připravit těsto. Mouku zpracujeme s vejce, máslem a solí a necháme v lednici zabalené ve fólii alespoň půl hodiny uležet. Těstem vyložíme formičky na košíčky o průměru cca 10 cm.

  6. Tvaroh smícháme s vejcem, solí a trochou pepře. Směs rovnoměrně navrstvíme do košíčků, navrch položíme plátek lilku, nasekaná sušená rajčata a trochu parmezánu. Dáme péct alespoň půl hodiny do trouby vyhřáté na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!