Celerové knedlíky

Recepty, Přílohy

Suroviny

3 starší rohlíky
150 g jemně nastrouhaného celeru
1 vejce
150 g hrubé mouky
50 g plátkové anglické slaniny
1/2 lžičky prášku do pečiva
80 ml mléka + podle potřeby
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu a petržel nakrájíme na drobno. V mléce rozšleháme vajíčko a osolíme. Všechny suroviny spojíme v kompaktní těsto. Mokrýma rukama tvoříme kuličky asi jako pimpongový míček.

  2. Vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme cca 8 -10 minut - podle velikosti. Knedlíky hned vyplavou a v polovině je zamícháme, aby se otočily.

  3. Hodí se k pečenému masu, kachně, zelí i ke špenátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!