Celerové knedlíky
Recepty, PřílohySuroviny
- 3 starší rohlíky
- 150 g jemně nastrouhaného celeru
- 1 vejce
- 150 g hrubé mouky
- 50 g plátkové anglické slaniny
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 80 ml mléka + podle potřeby
- sůl
- petrželka
Postup Celerové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Slaninu a petržel nakrájíme na drobno. V mléce rozšleháme vajíčko a osolíme. Všechny suroviny spojíme v kompaktní těsto. Mokrýma rukama tvoříme kuličky asi jako pimpongový míček.
Vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme cca 8 -10 minut - podle velikosti. Knedlíky hned vyplavou a v polovině je zamícháme, aby se otočily.
Hodí se k pečenému masu, kachně, zelí i ke špenátu.