Čekanka pečená se slaninou a tymiánem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 4 čekankové puky
- olivový olej
- 6 bobkových listů
- 6 větviček tymiánu
- 1 palička česneku
- sůl
- pepř
- 6 plátků anglické slaniny
Postup Čekanka pečená se slaninou a tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Z čekankových puků odstraníme spodní část košťálu a rozčtvrtíme podélně.
Mělkou zapékací misku vytřeme olejem, rozložíme čekanku.
Mezi puky nastrkáme bobkové listy a tymián, paličku česneku rozpůlíme, potřeme na řezu olejem a přidáme k čekance.
Vše ještě pokapeme olejem, osolíme, opepříme.
Přikryjeme alobalem a pečeme na 200°C asi 1/2 hodiny.
Mezitím si nakrájíme slaninu na proužky, po půl hodině pečení přidáme k čekance, už nepřikrýváme a dopečeme, dokud slanina není křupavá. Podáváme s bagetkou.