Cannelloni plněné brokolicí v rajčatové omáčce

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 brokolice
1 krabička Cannelloni (silné duté trubky)
250 g Ricotty
Omáčka:
2-3 plechovky loupaných rajčat
1 velká cibule
4 stroužky česneku
olivový olej
sůl
pepř
1 Mozzarella
Parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici uvaříme v páře. Částečně zchladlou rozmačkáme na kaši, smícháme s ricottou, osolíme a opepříme. Touto směsí naplníme syrové cannelloni.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájený oloupaný řapíkatý celer, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a zalijeme rajčaty. Omáčky musí být dost. Chvíli podusíme.

  3. Na dno pekáčku nalijeme naběračku omáčky, naskládáme cannelloni, zalijeme zbytkem omáčky a pečeme v troubě při 200°C asi 20 minut, pak zasypeme povrch nastrouhanými sýry a dopečeme, aby vznikla křupavá krustička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!