Cannelloni plněné brokolicí v rajčatové omáčce
Recepty, TěstovinySuroviny
- 2 brokolice
- 1 krabička Cannelloni (silné duté trubky)
- 250 g Ricotty
- Omáčka:
- 2-3 plechovky loupaných rajčat
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 1 Mozzarella
- Parmezán
Postup Cannelloni plněné brokolicí v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Brokolici uvaříme v páře. Částečně zchladlou rozmačkáme na kaši, smícháme s ricottou, osolíme a opepříme. Touto směsí naplníme syrové cannelloni.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájený oloupaný řapíkatý celer, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a zalijeme rajčaty. Omáčky musí být dost. Chvíli podusíme.
Na dno pekáčku nalijeme naběračku omáčky, naskládáme cannelloni, zalijeme zbytkem omáčky a pečeme v troubě při 200°C asi 20 minut, pak zasypeme povrch nastrouhanými sýry a dopečeme, aby vznikla křupavá krustička.