Candát s holandskou omáčkou a opečenými brambory
Recepty, RybySuroviny
- 2 porce candáta
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- citron
- máslo
- Brambory:
- 6 brambor středně velkých
- sůl
- 2 snítky rozmarýnu
- petrželka
- olej
- česnek podle chuti
- Holandská omáčka:
- 3 žloutky
- sůl
- pepř
- 120 g másla
- lžička citronové šťávy
- 3 lžíce smetany
Postup Candát s holandskou omáčkou a opečenými brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Omyjeme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme rozmarýn. Uvařené oloupeme, nakrájíme, a dáme na rozehřátý olej na pánev. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a opečeme, nakonec promícháme s čerstvou nasekanou petrželkou.
Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve kůží dolů.
Omáčka: Žloutky šleháme metlou v páře, pozor, aby se nádoba se žloutky nedotýkala horké vody, žloutky by se uvařily! K žloutkům postupně přidáváme nakrájené máslo, sůl, pepř, citronovou šťávu a stále pilně šleháme, přidáme smetanu. Šleháme do zhoustnutí. Vše je hotovou během chvilky. Celý pokrm naservírujeme na nahřáté talíře, ozdobíme kolečkem citronu a petrželkou.