Candát s holandskou omáčkou a opečenými brambory

Recepty, Ryby

Suroviny

2 porce candáta
sůl
pepř
drcený kmín
citron
máslo
Brambory:
6 brambor středně velkých
sůl
2 snítky rozmarýnu
petrželka
olej
česnek podle chuti
Holandská omáčka:
3 žloutky
sůl
pepř
120 g másla
lžička citronové šťávy
3 lžíce smetany

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Omyjeme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme rozmarýn. Uvařené oloupeme, nakrájíme, a dáme na rozehřátý olej na pánev. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a opečeme, nakonec promícháme s čerstvou nasekanou petrželkou.

  2. Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve kůží dolů.

  3. Omáčka: Žloutky šleháme metlou v páře, pozor, aby se nádoba se žloutky nedotýkala horké vody, žloutky by se uvařily! K žloutkům postupně přidáváme nakrájené máslo, sůl, pepř, citronovou šťávu a stále pilně šleháme, přidáme smetanu. Šleháme do zhoustnutí. Vše je hotovou během chvilky. Celý pokrm naservírujeme na nahřáté talíře, ozdobíme kolečkem citronu a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!