Candát a chřest na másle
Recepty, RybySuroviny
- 3 filety candáta
- svazek zeleného chřestu
- 150 g másla
- 1 lžička olivového oleje
- sůl
- pepř
- citron
- hladká mouka na poprášení
Postup Candát a chřest na másle
Postup přípravy receptu
-
Nejprve očistíme chřest a odlomíme dřevnaté konce. Mladý jarní chřest nemusíme předem vařit, starší povaříme nejlépe na páře 3-4 minuty a ihned zchladíme v ledové vodě, abychom zastavili var a chřest zůstal zelený.
Očištěné osušené filety candáta lehce nařízneme dvěma zářezy na kůži, aby se nekroutily při smažení. Osolíme a opepříme z obou stran, kůži lehce poprášíme moukou. Na rozehřátou pánev dáme polovinu másla a olej, opékáme chřest asi 3 minuty, aby zůstal na skus. Chřest vyndáme na ohřátý talíř a na pánev přidáme zbytek másla.
Nejprve opečeme filety candáta kůží dolů do křupava a jsou-li filety silnější, ještě je otočíme a opečeme i z druhé strany. Opečené filety poklademe na připravený chřest a lehce zakapeme citronem.