Čajová kolečka

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
špetka prášku do pečiva
160 g másla
80 g práškového cukru
1/2 balíčku vanilkového cukru
80 g strouhaných mandlí nebo ořechů
tuk na plech
Na zdobení:
mandle nebo oříšky
čokoládová poleva
Krém:
100 g másla
100 g práškového cukru
1 žloutek
1 polévková lžíce umleté černé kávy
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které na pomoučněném vále vyválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Přendáme je na mírně vymazaný plech a upečeme je při teplotě 150°C.

  2. Vychladlé slepujeme krémem (rozměklé máslo s cukrem utřeme do pěny, pak vmícháme žloutek, černou kávu a kakao), ozdobíme polevou a přilepíme oříšek nebo mandli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!