Čajová kolečka
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- špetka prášku do pečiva
- 160 g másla
- 80 g práškového cukru
- 1/2 balíčku vanilkového cukru
- 80 g strouhaných mandlí nebo ořechů
- tuk na plech
- Na zdobení:
- mandle nebo oříšky
- čokoládová poleva
- Krém:
- 100 g másla
- 100 g práškového cukru
- 1 žloutek
- 1 polévková lžíce umleté černé kávy
- kakao
Postup Čajová kolečka
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které na pomoučněném vále vyválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Přendáme je na mírně vymazaný plech a upečeme je při teplotě 150°C.
Vychladlé slepujeme krémem (rozměklé máslo s cukrem utřeme do pěny, pak vmícháme žloutek, černou kávu a kakao), ozdobíme polevou a přilepíme oříšek nebo mandli.