Bylinkové máslo se sušenými rajčaty
Recepty, OstatníPostup Bylinkové máslo se sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
máslo necháme povolit mimo chlad lednice, sušená rajčata na 30 minut namočíme do teplé vody a petrželku nožem nasekáme nadrobno.
Namočená rajčata scedíme, co nejvíce osušíme a v sekáčku rozsekáme spolu s česnekem nadrobno. Množství česneku je volitelné – jeden stroužek máslo lehce ovoní, tři stroužky už jsou v něm hodně výrazně poznat na vůni i chuti.
Do sekáčku přidáme máslo a promícháme ho s nasekanou zeleninou. Pak sekáčrek vypneme a už ručně, stěrkou, vmícháme petrželovou nať. Solit netřeba, stačí sůl z rajčat.
Dobře promíchané máslo pak na fólii zformujeme do válečku, okraje mu zakroutíme jako u velikého bonbónu a uložíme do lednice. Používáme na topinky, přírodně upravená masa, pečené brambory i do pomazánek.