Kuře pečené se španělákovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 200 g uzeného masa
- 2 kyselé okurky
- 2 vajíčka uvařená natvrdo
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- špetka kmínu
- špetka muškátového květu
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička majoránky
- máslo
- 200 ml vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce hladké mouky
- střik octa
- kostka cukru
- sůl
Postup Kuře pečené se španělákovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Uzené, cibulku, kyselé okurky a vajíčka natvrdo nakrájíme na velmi malé kousky.
Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového květu a drceného kmínu.
Směs nasypeme do zapékací misky, kterou jsme vymazali máslem.
Na ni položíme rozporcované kuře, které jsme osolili a posypali mletou sladkou paprikou, rozemnutou majoránkou a pepřem.
Podlijeme vývarem a na každý díl kuřete položíme plátek másla.
Za pravidelného podlévání pečeme asi hodinu.
Upečené kousky kuřete vyjmeme a udržujeme v teple.
Směs z pekáčku přendáme do kastrůlku, vysmahneme na tuk, zasypeme hladkou moukou a prosmahneme.
Zalijeme vývarem a prováříme asi 20 minut.
Zastříkneme octem, doladíme kostkou cukru a zalijeme šlehačkou.
Dochutíme solí a pepřem, je-li potřeba.
Podáváme s knedlíkem, rýží či těstovinami.