Bylinkové koule s překvapením v chutné omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g míchaného mletého masa
5 stroužků česneku
2 cibule
1 balení kulatých syrečků
bylinky dle vašeho uvážení
1 malý rajský protlak
sůl
strouhanka
3 lžíce smetany
trošku oleje
1/2 kostky Masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso si v míse osolíme, pocákáme vodou, přidáme všechny bylinky, 3 rozmačkané stroužky česneku a nadrobno nakrájenou 1 cibuli, osolíme jen mírně. Řádně rukama promícháme až vznikne mazlavé masové těsto a necháme ho chvíli odpočinout.

  2. Pak si vytvoříme 4-6 větších koulí, každou dlaní na lince rozplácneme, doprostřed dáme 1 kulatý syreček a zabalíme zpátky do koule, ty obalíme v strouhance.

  3. Na pánev dáme trochu oleje a do horkého dáme koule, které opečeme po všech stranách a pak je vyndáme. Na oleji který zůstane v pánvi opečeme na proužky druhou cibuli a 2 stroužky česneku na plátky.

  4. Zalijeme trochu vodou, přidáme rajský protlak, dovedeme za stálého míchání k varu, vrátíme koule a necháme nějakou dobu produsit.

  5. Můžeme přidat ještě vodu, abychom měli dost omáčky a koule občas otočíme, aby se nepřipálily a nakonec dáme smetanu na zjemnění, můžeme ochutit solí, ale pozor, syrečky jsou slané dost, převaříme a hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!