Bylinkové brambory zapečené s rajčaty a sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4-5 brambor uvařených ve slupce
1 cibule
rajčata podle potřeby
80-100 g anglické slaniny
kousek másla
tvrdý sýr (měla jsem hranatou mozzarellu)
bazalka
sůl
pepř
pažitka a libeček podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostky, plátky nebo je hrubě rozmačkáme, jako já. Na másle zpěníme cibuli, po odstavení zamícháme nakrájené bylinky a smícháme s bramborami, solí a pepřem.

  2. Pekáček lehce vymastíme a uložíme brambory. Na ně poklademe nakrájenou slaninu a na ni kolečka rajčat. Opět trošku osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a kostičkami sýru.

  3. Dáme pekáček do trouby vyhřáté na 190-200 st. a zapečeme do zlatova. Podáváme horké ozdobené čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!