Buřty na pivě s kečupem

Recepty, Ostatní

Suroviny

6-8 špekáčků
1 cibule
2-3 stroužky česneku
1 velké balení kečupu
1/2-1 pivo (světlé nebo černé)

Postup přípravy receptu

  1. Neoloupané špekáčky podélně rozkrojíme na půlky. Položíme je na plech řeznou stranou dolů.

  2. Cibuli nakrájíme na plátky nebo na kolečka a poklademe na špekáčky. Česnek prolisujeme k cibuli a všechno zalijeme kečupem.

  3. Celé podlijeme pivem a dáme péct do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme asi hodinu. Pokud chceme mít víc omáčky, vyndáme z trouby trošku dřív. Pokud chceme omáčky méně, pečeme déle, aby se tekutina vypekla.

  4. Dáme špekáčky na talíř a přelijeme kečupovou omáčkou s cibulí. Podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!