Bramborové krokety se žampionovou náplní

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

400 g šťouchaných brambor s máslem (hustější konzistence)
300 g sloupnutých žampionových kloboučků
5 lžic dětské krupice
1 celé vejce
1 plátek másla silný 2 cm
½ lžičky drceného kmínu
sůl
větší množství oleje na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém másle osmažíme nakrájené žampiony, přidáme kmín, sůl, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme 15 minut. Poté je necháme vystydnout.

  2. Šťouchané brambory dáme do větší mísy, přidáme krupici, vejce, špetku soli a rukama vypracujeme nelepivé těsto.

  3. Polévkovou lžící nabíráme těsto, které dáme do dlaně a vytvarujeme placičku. Doprostřed položíme žampionovou náplň a zavineme do kroketky.

  4. Pozvolna smažíme v menším kastrůlku, ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje do zlatavé barvy.

  5. Podáváme přelité dipem ze zakysané smetany, s nastrouhanou cibulí a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!