Bramborové krokety se žampionovou náplní
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 400 g šťouchaných brambor s máslem (hustější konzistence)
- 300 g sloupnutých žampionových kloboučků
- 5 lžic dětské krupice
- 1 celé vejce
- 1 plátek másla silný 2 cm
- ½ lžičky drceného kmínu
- sůl
- větší množství oleje na smažení
Postup Bramborové krokety se žampionovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém másle osmažíme nakrájené žampiony, přidáme kmín, sůl, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme 15 minut. Poté je necháme vystydnout.
Šťouchané brambory dáme do větší mísy, přidáme krupici, vejce, špetku soli a rukama vypracujeme nelepivé těsto.
Polévkovou lžící nabíráme těsto, které dáme do dlaně a vytvarujeme placičku. Doprostřed položíme žampionovou náplň a zavineme do kroketky.
Pozvolna smažíme v menším kastrůlku, ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje do zlatavé barvy.
Podáváme přelité dipem ze zakysané smetany, s nastrouhanou cibulí a okurkou.