Buřtguláš s houbami

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 větších brambor
1 cibule
sypká uzená paprika
majoránka
česnek
1 PL rajského protlaku
sádlo
4 špekáčky
hraška na zahuštění
sůl
pepř
hrst namočených sušených lesních hub

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kostky. Pokrájenou cibulku orestujeme na sádle, přidáme restovat pokrájené uzenářské špekáčky a pokrájené brambory.

  2. Vše zasypeme uzenou červenou paprikou se lžící červeného protlaku. Přidáme drcený kmín, utřený česnek, čerstvou majoránku, pepř, sůl a podlijeme horkou vodou. Přidáme namočené houby a dál dusíme, dokud nejsou brambory měkké.

  3. V hrnku rozkvrdláme pikantní Hrašku s vodou a ještě krátce povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!