Bulharský bramborový salát

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
1 velká cibule nebo svazek naťové cibulky (možno i více)
2 naložené okurky (sladkokyselé)
2 lžíce kuchyňského oleje (třeba slunečnicový, NE olivový!)
2 lžíce octa
sůl
pepř mletý
1 lžíce hořčice plnotučná
hrst petrželky (plocholistá)

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory ve slupce po vychladnutí oloupeme a protlačíme mřížkou nebo nakájíme na kostičky jako na klasický bramborový salát.

  2. Cibuli nakrájíme na drobno nebo naťovou cibulku na jemno. Nakládané okurky také na jemno. Nasekáme velkou hrst naťové petrželky.

  3. Přidáme sůl, pepř, lžíci plnotučné hořčice, ocet (2-3 lžíce), kuchyňský olej (2-3 lžíce). Možno přidat trochu sladkokyselého nálevu z okurek (místo části octa). Vše promíchat, nechat uležet 2 hodiny v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!