Bulharský bramborový salát
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 1 velká cibule nebo svazek naťové cibulky (možno i více)
- 2 naložené okurky (sladkokyselé)
- 2 lžíce kuchyňského oleje (třeba slunečnicový, NE olivový!)
- 2 lžíce octa
- sůl
- pepř mletý
- 1 lžíce hořčice plnotučná
- hrst petrželky (plocholistá)
Postup Bulharský bramborový salát
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory ve slupce po vychladnutí oloupeme a protlačíme mřížkou nebo nakájíme na kostičky jako na klasický bramborový salát.
Cibuli nakrájíme na drobno nebo naťovou cibulku na jemno. Nakládané okurky také na jemno. Nasekáme velkou hrst naťové petrželky.
Přidáme sůl, pepř, lžíci plnotučné hořčice, ocet (2-3 lžíce), kuchyňský olej (2-3 lžíce). Možno přidat trochu sladkokyselého nálevu z okurek (místo části octa). Vše promíchat, nechat uležet 2 hodiny v lednici.