Buchta ze zakysané smetany
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 20 dkg krystalového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 25 dkg polohrubé mouky
- 0,5 l mléka
- 0,2 l vody
- 2 lžice kakaa
- 3 zakysané smetany
- prášek do pečiva
- 0,1 l oleje
- 1 vanilkový pudink
- 1 skořicový cukr
- 3 lžíce moučkového cukru
Postup Buchta ze zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce vyšleháme v mixeru s krystalovým cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s kypřícím práškem.
Těsto rozdělíme na poloviny.
První dáme na vymaštěný plech. Do druhé přidáme kakao a cik cak vlijeme do světlého těsta.
Z mléka uvaříme puding. Horký vlijeme opět cik cak na těsto a dáme péct.
Rozmícháme 3 zakysané smetany, 3 PL moučkového cukru a 1 vanilkový.
Směs nalijeme na upečenou horkou buchtu a posypeme skořicí.
Necháme v lednici přes noc.