Bublanina se skořicovou dýní
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 100 ml slunečnicového oleje
- 350 g polohrubé mouky
- 200 g krupicového cukru
- 150 ml vody
- 1 talíř nakrájené dýně
- 1 lžička kyseliny citrónové
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička mleté skořice
- 50 g krupicového cukru
Postup Bublanina se skořicovou dýní
Postup přípravy receptu
-
Dýni očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Do vroucí vody s kyselinou citrónovou nasypeme dýni a od bodu varu jí 2 minuty povaříme. Poté jí vylijeme na síto a necháme okapat.
V misce promícháme oba cukry se skořicí a směsí obalíme prochladlou dýni.
Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a přidáme olej. Po vyšlehání střídavě přidáváme vodu a mouku smíchanou s prosátým kypřícím práškem.
Těsto vylijeme na plech a poklademe cukrem obalenou dýní.
Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25 - 30 minut.
Prochladlou bublaninu bohatě pocukrujeme.