Bublanina se skořicovou dýní

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
100 ml slunečnicového oleje
350 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
150 ml vody
1 talíř nakrájené dýně
1 lžička kyseliny citrónové
1 vanilkový cukr
1 lžička mleté skořice
50 g krupicového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Dýni očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Do vroucí vody s kyselinou citrónovou nasypeme dýni a od bodu varu jí 2 minuty povaříme. Poté jí vylijeme na síto a necháme okapat.

  3. V misce promícháme oba cukry se skořicí a směsí obalíme prochladlou dýni.

  4. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  5. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a přidáme olej. Po vyšlehání střídavě přidáváme vodu a mouku smíchanou s prosátým kypřícím práškem.

  6. Těsto vylijeme na plech a poklademe cukrem obalenou dýní.

  7. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25 - 30 minut.

  8. Prochladlou bublaninu bohatě pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!