Bruselské kostky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 6 žloutků
- 20 dkg moučkového cukru
- 1 skleničku oleje
- 1 skleničku vody (vlažné)
- 20 dkg polohrubé mouky
- 3 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- ze 6 bílků sníh
- Krém:
- 1 máslo
- 0,5 Hery
- 20 dkg moučkového cukru
- 7 dkg hladké mouky
- 0,5 l mléka
Postup Bruselské kostky
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme olej a vlažnou vodu.
Přimícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.
Připravíme světlou jíšku ze 7 dkg másla a 7 dkg hladké mouky, přilijeme 0,5 l mléka a mícháme do zhoustnutí.
Vychladlou kaši po částech přidáme do másla utřeného s cukrem. Do krému můžeme přidat nastrouhané oříšky nebo kakao. Krém natřeme na piškot a můžeme ještě dozdobit šlehačkou.