Bruselské řezy
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 30 dkg hranaté plátkové šunky
- 25 dkg plátkového sýra
- 1 kostka másla
- 2 najemno nastrouhané Hermelíny
- sůl
- pepř
- 1 PL majonézy
- ozdoba:
- kelímek pomazánkového másla
- petrželka
- ředkvičky (na plátky)
- párátka
Postup Bruselské řezy
Postup přípravy receptu
-
Na pláty alobalu klademe vždy plátek šunky, který potřeme pomazánkou, na to plátek sýra a zase pomazánku, zase šunku a pomazánku a tak pořád dokola až nám vznikne kostka vysoká asi 2,5 cm. Poslední plátek je šunka. Celé to zabalíme do alobalu a dáme na 4 hodiny do lednice ztuhnout.
Pak okrájíme strany a celé to pokrájíme na stejné kostičky, které ozdobíme pusinkou pomazánkového másla, petrželkou a plátkem ředkvičky. Celé to projedeme párátkem a použijeme podle potřeby.
Pomazánka: Máslo vyšleháme s Hermelíny a s majonézou. Dochutíme solí a pepřem.