Broumovský guláš Uršuly Klukové
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa (kližky)
- 2 lžíce sádla
- 4 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- voda na podlití
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 mrkve
- 2 brambory
- petrželka
- čerstvý chléb
Postup Broumovský guláš Uršuly Klukové
Postup přípravy receptu
-
Na sádle Brick opečeme cibulku. Přidáme dvě lžíce sladké papriky a drcený česnek. Důkladně promícháme.
Přidáme 1/2 kg na kostičky nakrájeného hovězího masa, lžíci rajského protlaku a po chvíli také mrkev. Vše společně restujeme a poté zalijeme 1/2 l vody.
Přidáme brambory na kostky a guláš dusíme do změknutí. Můžeme zahustit trochou chleba.
Nakonec bohatě posypeme petrželkou. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.