Broumovský guláš Uršuly Klukové

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa (kližky)
2 lžíce sádla
4 větší cibule
2 stroužky česneku
voda na podlití
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajčatového protlaku
2 mrkve
2 brambory
petrželka
čerstvý chléb

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle Brick opečeme cibulku. Přidáme dvě lžíce sladké papriky a drcený česnek. Důkladně promícháme.

  2. Přidáme 1/2 kg na kostičky nakrájeného hovězího masa, lžíci rajského protlaku a po chvíli také mrkev. Vše společně restujeme a poté zalijeme 1/2 l vody.

  3. Přidáme brambory na kostky a guláš dusíme do změknutí. Můžeme zahustit trochou chleba.

  4. Nakonec bohatě posypeme petrželkou. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!