Broskvové potěšení

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g polohrubé mouky
200 g krystalového cukru
175 ml oleje
250 ml mléka
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
2 hrsti krystalového cukru - pokud jsou broskve čerstvé, kompotové necukrovat
Drobenka:
1/2 másla
krystalový cukr
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, mléko, olej, vejce a zapracujeme do hladkého, vláčného těsta-polotekuté konzistence.

  2. Na vyšší plech si dáme pečící papír, na něj těsto vylijeme a rozetřeme po celém plechu.

  3. Pak si okrájíme a zbavíme slupek broskve, nakrájíme si je na měsíčky, nebo menší kousky a naskládáme je na těsto a posypeme krystalovým cukrem.

  4. Připravíme si drobenku z povoleného másla, cukru a mouky a hustě celý koláč posypeme. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na střední teplotu 25-35 minut, podle trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!