Brambory zapečené s červenou řepou a brynzou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

cca 1 kg syrových brambor
3 větší uvařené červené řepy (cca 0,5 kg)
200 g brynzy
olej
tymián
sůl
250 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory okrájíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Řepu nakrájíme na plátky silné cca 0,5 cm. Pekáček vymažeme olejem.

  2. Polovinu plátků brambor naskládáme do pekáčku a pokapeme olejem. Na brambory rozdrobíme brynzu a na ni poklademe plátky červené řepy. Posypeme tymiánem.

  3. Na řepu poklademe zbytek brambor, pokapeme olejem a osolíme.

  4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Když plátky brambor začnou hnědnout, cca po 20 minutách, ztlumíme na 180°C.

  5. Po cca 10-20 minutách zalijeme smetanou ke šlehání. Podle potřeby můžeme zakrýt alobalem a upravit stupně.

  6. Pečeme, než jsou brambory měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!