Šmakouní vafle
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na cca 8 vaflí:
- 50 g (2 plátky) Šmakouna (použila jsem meruňkového)
- 100 g mouky (použila jsem špaldovou bílou, typ 630 z Lidlu)
- 150 ml oleje (používám řepkový)
- 200 ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžička pečícího prášku
Postup Šmakouní vafle
Postup přípravy receptu
-
Šmakouna nalámejte na menší kostky, přidejte k němu jedno vejce a přibližně třetinu z odměřeného mléka. Pak prožeňte mixérem, dokud nevytvoříte hladkou kaši. K ní pak přidejte zbylé ingredience, znovu promixujte a vaflové těsto je na světě.
Při pečení vaflí buďte opatrní, jde o lepivější těsto, takže vaflovač neotevírejte do doby, než si budete jistí, že je vafle pořádně propečená.
Servírovala jsem se zakysanou smetanou a přelivem z jahod.