Šmakouní vafle

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na cca 8 vaflí:
50 g (2 plátky) Šmakouna (použila jsem meruňkového)
100 g mouky (použila jsem špaldovou bílou, typ 630 z Lidlu)
150 ml oleje (používám řepkový)
200 ml mléka
1 vejce
1 lžička pečícího prášku

Postup přípravy receptu

  1. Šmakouna nalámejte na menší kostky, přidejte k němu jedno vejce a přibližně třetinu z odměřeného mléka. Pak prožeňte mixérem, dokud nevytvoříte hladkou kaši. K ní pak přidejte zbylé ingredience, znovu promixujte a vaflové těsto je na světě.

  2. Při pečení vaflí buďte opatrní, jde o lepivější těsto, takže vaflovač neotevírejte do doby, než si budete jistí, že je vafle pořádně propečená.

  3. Servírovala jsem se zakysanou smetanou a přelivem z jahod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!