Celozrnné jahodové knedlíky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Na cca 10 knedlíčků (2 dospělé a 1 dětská porce):
200 g tvrdého tvarohu
70 g špaldové celozrnné mouky (samozřejmě s klidem můžete nahradit i klasickou bílou hrubou)
40 g cukru moučka
1 vejce
jahody dle potřeby
Na jahodovo-mátový přeliv:
200 g jahod
3 lžíce smetany ke šlehání
1 lžička moučkového cukru
cca 15 větších lístků máty

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdý tvaroh nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte vejce, cukr a mouku a zpracujte na lehounce lepivé těsto. Pokud by se vám zdálo těsto lepivé příliš, přidejte ještě trošku mouky, každá totiž saje jinak. Nechte čtvrt hodinky odpočinout. Poté dělejte v ruce malé placičky, do kterých zabalíte větší jahodu. Výhodou tohoto těsta je, že i když se vám při balení jahod semtam podaří udělat dírka, v pohodě ji zpátky zalepíte. Hotové knedlíčky odkládejte na pomoučený vál a poté vařte cca 8 minut, dokud nevyplavou na povrch (dle velikosti knedlíčku).

  2. Servírujte přelité jahodovo-mátovou omáčkou, kterou vytvoříte jednoduše rozmixováním jahod, smetany, moučkového cukru a máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!