Brambory pečené ve slanině, plněné sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory uvařené ve slupce
tvrdý sýr
pikantní salám (měla jsem česnekový)
plátky anglické slaniny
sůl
pepř
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Brambory rozpůlíme a částečně vydlabeme. Salám nakrájíme na malinké kostičky nebo nastrouháme, sýr nakrájíme na klínky velké tak, aby vešly do každé půlky.

  2. Vydlabanou bramboru lehce osolíme, opepříme a případně dáme špetku chilli. Dáme do obou půlek trochu salámu a sýr a spojíme je k sobě.

  3. Obalíme plátkem slaniny a uložíme do pekáčku. Nejlépe, aby byly těsně vedle sebe a nehýbaly se. Pečeme na 190- 200°C 15-20 minut do křupava. Ihned podáváme, nejlépe se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!