Bramborový knedlík od maminky
Recepty, Bramborová jídlaPostup Bramborový knedlík od maminky
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvařím a nechám vystydnout. Dříve jsem je lisovala, ale teď je prostě rozmačkám a vůbec nevadí, když v tom nějaký kousíček bramboru zbude.
Přidám krupici, mouku, vejce, sůl dle chuti. Solím málo, protože sůl bude i ve vodě. Promíchám vařečkou, pak vysypu na vál a zpracuji ručně.
V té době už se mi vaří voda. A teď rychle, protože bramborové těsto řídne, tak do vařící vody honem dvě lžičky soli. Knedlíky se nelepí a dají se jíst nejen jako příloha, ale i samotné s osmaženou cibulkou.
Z půlky těsta vyválím dva knedlíky, hodím do vařící vody a zkontroluji, zda se nepřichytly ke dnu. Jinak vařit po každé straně 6 minut. Pak okamžitě vyndat, rozkrájet a hned další várku.