Bramborový knedlík od maminky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
20 dkg krupice
20 dkg hrubé mouky
2 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařím a nechám vystydnout. Dříve jsem je lisovala, ale teď je prostě rozmačkám a vůbec nevadí, když v tom nějaký kousíček bramboru zbude.

  2. Přidám krupici, mouku, vejce, sůl dle chuti. Solím málo, protože sůl bude i ve vodě. Promíchám vařečkou, pak vysypu na vál a zpracuji ručně.

  3. V té době už se mi vaří voda. A teď rychle, protože bramborové těsto řídne, tak do vařící vody honem dvě lžičky soli. Knedlíky se nelepí a dají se jíst nejen jako příloha, ale i samotné s osmaženou cibulkou.

  4. Z půlky těsta vyválím dva knedlíky, hodím do vařící vody a zkontroluji, zda se nepřichytly ke dnu. Jinak vařit po každé straně 6 minut. Pak okamžitě vyndat, rozkrájet a hned další várku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!