Bramborová roláda plněná brynzou a vejci se smaženou cibulkou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 600 g brambor uvařených ve slupce oloupaných
- 2 vejce
- 150 g hrubé mouky
- Sůl
- Muškátový oříšek
- Náplň:
- 3 vejce
- 70 g brynzy
- Oříšek másla (1 lžíce)
- 1 malá cibule nebo 3 jarní cibulky
- K podávání:
- 200 g cibule
- 2-3 lžíce sádla
Postup Bramborová roláda plněná brynzou a vejci se smaženou cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme náplň: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přidáme vejce a mícháme.
Když se začnou vejce srážet, přidáme brynzu a mícháme, dokud se vejce neuvaří.
Odstavíme a necháme zchladnout.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a pozvolna smažíme cibuli dozlatova – minimálně půl hodiny.
Do velkého hrnce si dáme vařit vodu. Oloupané brambory (ještě vlažné) prolisujeme, vložíme do mísy a smícháme s vejci, solí, špetkou muškátového oříšku a moukou.
Vypracujeme vláčné těsto, které si rozdělíme na 3 části.
Na stůl rozložíme potravinovou fólii a pomažeme ji lehce buď olejem nebo máslem.
Na fólii rozprostřeme jeden díl těsta a válečkem nebo dlaněmi jej rozválíme na obdélník cca 0,5 cm silný, o velikosti 17 x 20 cm. Boční kraje fólie musí být volné.
Na plát těsta rozprostřeme 1/3 náplně a pomocí fólie svineme roládu, zabalíme ji a kraje svážeme provázkem. Opakujeme se zbytkem těsta.
Rolády vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou, přiklopíme a pod poklicí zvolna vaříme 20 minut.
V polovině vaření obrátíme.
Po vyjmutí rolády necháme cca 2 minuty orazit“ poté krájíme na šikmé plátky a na talíři zdobíme smaženou cibulkou.