Bramborová placka s chutí Itálie
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2 velké moučné brambory
- 2 lžíce pokrájených sušených rajčat
- 2 lžíce pokrájených černých oliv (naložených)
- sůl
- pepř
- bazalka (nejlépe čerstvá)
- na smažení olej
Postup Bramborová placka s chutí Itálie
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky. Necháme chvíli stát, potom z nich vymačkáme vodu, kterou zachytíme. Až se usadí škrob, vodu slijeme a škrob přidáme zpátky k bramborám. Osolíme, mírně opepříme, vmícháme olivy, rajčata a na kousky natrhanou bazalku.
Na nepřilnavé pánvi zahřejeme trochu oleje, rozprostřeme na ni bramborovou směs a rukou trochu umačkáme. Na mírném ohni smažíme, dokud nezačnou zlátnout okraje. Potom placku otočíme a dosmažíme i z druhé strany.
Podáváme horké, bez další přílohy (velcí mlsouni si mohou na talíři posypat parmazánem).