Bramborák s kapustou a sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1/2 kapusty (asi 300 g)
sůl a pepř
2 stroužky česneku
asi 800 g brambor (den předem uvařených)
100 g šunky (nebo libové anglické slaniny apod.)
4 lžíce másla
150 g bylinkového sýru brie
(nebo hermelínu či camembertu).

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou a omytou kapustu nakrájíme na jemnější proužky, přelijeme vroucí osolenou vodou a zhruba 5 minut blanšírujeme. Vodu slijeme, kapustu propláchneme a necháme okapat. Oloupané brambory nahrubo nastrouháme.

  2. Ve dvou dosti velkých pánvích rozpustíme máslo, do každé nasypeme 50 g na kostičky pokrájené šunky a opečeme ji. Smícháme brambory s kapustou a na drobné kostičky nakrájeným česnekem a rozprostřeme je na šunku. Osolíme a opepříme podle chuti a lžící důkladně upěchujeme. Bramborák“ osmažíme po obou stranách dokřupava.

  3. Sýr nakrájíme na plátky a rozložíme ho po téměř upečených plackách. Pánve přiklopíme pokličkou a smažíme zhruba 3 minuty, dokud sýr nezačne tát. Na každý talíř položíme půlku bramboráku. Podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!