Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balení Tagliatelle
- 1 mražený listový špenát
- 400 g kuřecí maso
- 15 g máslo
- 2 zarovnané lžíce hl. mouky
- mléko
- šlehačka
- eidam nebo parmazán
- čerstvé bylinky
- česnek
- sůl
Postup Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso si naložíme do bylinek, které si rozdrtíme ve hmoždíři s olivovým olejem, osolíme, přidáme dle chuti česnek a necháme v chladu odležet. Z másla, mouky a mléka uděláme bešamel a přidáme listový špenát, osolíme, dochutíme česnekem (já použiji klidně i 1/2 hlavičky českého česneku - po zamíchání s těstovinami se chuť dosti vytratí). Na pánvi opečeme kuřecí kousky. Dáme si vařit vodu na těstoviny, osolíme a do varu vložíme na 6 min vařit, posléze je scedíme a přidáme do špenátu, zalijeme šlehačkou a necháme 2 min dodělat.
Na talíř servírujeme těstoviny, poklademe kousky masa a posypeme sýrem.