Boubínský srnčí guláš

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g srnčí plece
2 cibule
mletá sladká paprika
majoránka
kmín
česnek podle chuti(dala jsem 8 stroužků)
1-2 feferonky
čerstvý rozmarýn (dala jsem 1 větvičku)
1 lžíce rajského protlaku
hladká mouka na zahuštění(ale nemusí být)
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí plec nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Malinko pokapeme olejem, přidáme rozmarýn, utřený česnek a nasekané feferony. Vše pořádně promícháme a pokud máme dost času, necháme marinovat přes noc, jinak aspoň 3 hodiny.

  2. Na druhý den rozpálíme v hrnci olej, přidáme nasekanou cibuli, kterou necháme jen jemně zrůžovět, pak ji posypeme sladkou paprikou, ale dáváme pozor, abychom ji nespálili, chvilinku restujeme.

  3. Přidáme nakrájené maso, kmín, sůl a opět restujeme.

  4. Pak podlijeme vodou tak do poloviny masa a dusíme téměř doměkka.

  5. Když je maso měkké, můžeme zaprášit troškou hladké mouky, ale není třeba. Stačí přidat rajský protlak a omáčka je zahuštěná tak akorát.

  6. Ještě posypeme majoránkou, několik vteřin provaříme a podáváme. Nejlepší přílohou je pochopitelně knedlík, ale vhodný je i chleba, popřípadě těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!