Boubínský srnčí guláš
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g srnčí plece
- 2 cibule
- mletá sladká paprika
- majoránka
- kmín
- česnek podle chuti(dala jsem 8 stroužků)
- 1-2 feferonky
- čerstvý rozmarýn (dala jsem 1 větvičku)
- 1 lžíce rajského protlaku
- hladká mouka na zahuštění(ale nemusí být)
- olej
- sůl
Postup Boubínský srnčí guláš
Postup přípravy receptu
-
Srnčí plec nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Malinko pokapeme olejem, přidáme rozmarýn, utřený česnek a nasekané feferony. Vše pořádně promícháme a pokud máme dost času, necháme marinovat přes noc, jinak aspoň 3 hodiny.
Na druhý den rozpálíme v hrnci olej, přidáme nasekanou cibuli, kterou necháme jen jemně zrůžovět, pak ji posypeme sladkou paprikou, ale dáváme pozor, abychom ji nespálili, chvilinku restujeme.
Přidáme nakrájené maso, kmín, sůl a opět restujeme.
Pak podlijeme vodou tak do poloviny masa a dusíme téměř doměkka.
Když je maso měkké, můžeme zaprášit troškou hladké mouky, ale není třeba. Stačí přidat rajský protlak a omáčka je zahuštěná tak akorát.
Ještě posypeme majoránkou, několik vteřin provaříme a podáváme. Nejlepší přílohou je pochopitelně knedlík, ale vhodný je i chleba, popřípadě těstoviny.