Borůvkový věnec
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 125 g borůvek
- 220 g hladké mouky
- 3 kávové lžičky kypřícího prášku
- 170 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 4 vejce
- 125 ml perlivé vody
- 150 g másla
- Na náplň:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 balíček Dort želé čiré
- 1 balíček Smeta-fixu
- 1 polévková lžíce cukru moučka
- 3 polévkové lžíce vody (borůvkové šťávy)
- 100 g borůvek
Postup Borůvkový věnec
Postup přípravy receptu
-
125g borůvek rozmístíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy ve tvaru věnce nebo hřbetu.
Na těsto smícháme mouku s kypřicím práškem a přidáme cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, vodu, změklé máslo. Zpracujeme na hladké těsto. Těsto naplníme do formy, uhladíme a upečeme.
Upečené necháme 5 minut vychladnout ve formě, potom vyklopíme.
Na náplň ušleháme smetanu, Dort želé, Smeta fix a moučku cukr dotuha. Opatrně vmícháme ovocnou štávu nebo vodu.
Korpus podélně rozřízneme, spodní část korpusu potřeme náplní, na náplň rozmístíme borůvky a přiložíme vrchní díl korpusu. Ozdobíme borůvkami a pocukrujeme.