Borůvkový koláč speciál

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
400 g hladká mouky
200 g másla
120 g cukr moučka
2 žloutky
1 lžíce mléka
1 lžička citrónové šťávy
Náplň:
500 g tvaroh měkký tučný
400 g borůvky (nejlépe čerstvé)
150 g cukr moučka
2 ks vejce
50 g másla
Drobenka:
150 g mouka polohrubá
150 g cukr moučka
100 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s cukrem, přidáme změklé máslo, žloutky, citrónovou šťávu, mléko a zpracujeme těsto.

  2. Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a rozšleháme na kaši potom přidáme tvaroh a znovu rozšleháme.

  3. Drobenka: Všechny suroviny na drobenku zpracujeme dohromady na drobení.

  4. Na válu vyválíme plát z těsta a přeneseme do formy vyložené pečícím papírem (já použil dortovou o průměru 26 cm), dá se i vytlačit prsty a vytvarovat těsto v dortové formě (je měkké a poddajné). Potom nalijeme tvarohovou náplň a pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 30 minut a potom poklademe borůvkami, posypeme drobenkou a dopečeme důrůžova. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnou a dáme aspoň na 2 hodiny vychladit do lednice než formu otevřeme a začneme degustovat.:D


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!