Borůvkový koláč speciál
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 400 g hladká mouky
- 200 g másla
- 120 g cukr moučka
- 2 žloutky
- 1 lžíce mléka
- 1 lžička citrónové šťávy
- Náplň:
- 500 g tvaroh měkký tučný
- 400 g borůvky (nejlépe čerstvé)
- 150 g cukr moučka
- 2 ks vejce
- 50 g másla
- Drobenka:
- 150 g mouka polohrubá
- 150 g cukr moučka
- 100 g másla
Postup Borůvkový koláč speciál
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s cukrem, přidáme změklé máslo, žloutky, citrónovou šťávu, mléko a zpracujeme těsto.
Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a rozšleháme na kaši potom přidáme tvaroh a znovu rozšleháme.
Drobenka: Všechny suroviny na drobenku zpracujeme dohromady na drobení.
Na válu vyválíme plát z těsta a přeneseme do formy vyložené pečícím papírem (já použil dortovou o průměru 26 cm), dá se i vytlačit prsty a vytvarovat těsto v dortové formě (je měkké a poddajné). Potom nalijeme tvarohovou náplň a pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 30 minut a potom poklademe borůvkami, posypeme drobenkou a dopečeme důrůžova. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnou a dáme aspoň na 2 hodiny vychladit do lednice než formu otevřeme a začneme degustovat.:D