Bílkové tyčinky s čokoládovou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

Bílkové těsto:
6 bílků
30 dkg práškového cukru
tuk na plech
mastný papír
Náplň:
(6 žloutků)
20 dkg práškového cukru
1 vanilka
10 dkg čokolády na vaření
25 dkg másla
4 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Samotné bielky vyšlaháme nad parou, až sa tvoria snehové hrudky, potom po častiach pridávame cukor a znovu dobre prešlaháme. Potom dáme bielkovú penu do vrecúška a na dobre vymastený mastný papier nastriekame približne 7 cm tyčinky.

  2. Sušíme ich asi pri 70-80°C asi 60-80 minut.

  3. Krém: 6 žĺtkov s cukrom a vanilkou vyšľaháme nad parou do zhustnutia, pridáme rozlámanú várovú čokoládu, znovu dobre vymiešame a pridáme 4 lyžice kakaa, necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi pridáme vyšlahané maslo, spolu dobre premiešame.

  4. Vychladnuté bielkové tyčinky spájame s čokoládovou plnkou a dobre vychladíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!