Zelný salát v letní variaci

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 hlávky mladého zelí
3 rajčata
2 jablka
1 bílá cibule
šťáva z 1/2 citrónu
sůl, pepř a tymián podle chuti
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce vinného octa
1 lžička cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Omyté zelí překrojíme, tuhý košťál vyřízneme a zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, dobře promačkáme a necháme chvíli v klidu.

  2. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jaderník a čtvrtky nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kousíčky a cibuli na nudličky.

  3. V misce prošleháme olej, ocet, cukr, špetku soli, pepře a tymiánu.

  4. Do této marinády nasypeme odleželé zelí, jablka, rajčata i cibuli. Vše dobře promícháme a před podáváním necháme chvíli v chladu odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!