Zelný salát v letní variaci
Recepty, SalátySuroviny
- 1/2 hlávky mladého zelí
- 3 rajčata
- 2 jablka
- 1 bílá cibule
- šťáva z 1/2 citrónu
- sůl, pepř a tymián podle chuti
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce vinného octa
- 1 lžička cukru krupice
Postup Zelný salát v letní variaci
Postup přípravy receptu
-
Omyté zelí překrojíme, tuhý košťál vyřízneme a zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, dobře promačkáme a necháme chvíli v klidu.
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jaderník a čtvrtky nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kousíčky a cibuli na nudličky.
V misce prošleháme olej, ocet, cukr, špetku soli, pepře a tymiánu.
Do této marinády nasypeme odleželé zelí, jablka, rajčata i cibuli. Vše dobře promícháme a před podáváním necháme chvíli v chladu odležet.