Bezlepkové brynzové halušky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Suroviny na halušky:
- 200 g směsi na Jáhlové těsto Nominal
- 200 ml vody
- 2 vejce
- Ostatní suroviny:
- 150-200 g brynzy
- 150 g slaniny
Postup Bezlepkové brynzové halušky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na halušky promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté prohněteme a protlačíme skrz haluškové sítko do vroucí mírně osolené vody. Vaříme krátce 3-4 minuty. Po vytažení necháme odkapat v cedníku.
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Servírovat můžeme dvojím způsobem: 1) Horké noky promícháme s teplou brynzou, která se na nich roztopí a na konec polijeme rozškvařenou slaninou. 2) Rozškvařenou slaninu stáhneme z ohně, přidáme brynzu a nakonec vmícháme horké noky.