Beignets - beignetky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- Suroviny:
- 680 g hladké mouky
- 220 g vlažné vody
- 160 ml kondenzovaného neslazeného mléka
- 70 g krupicového cukru
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 1 balení sušeného droždí
- 1 lžičku soli
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- moučkový cukr
Postup Beignets - beignetky
Postup přípravy receptu
-
K mouce přisypte sušené droždí, promíchejte a zatím dejte stranou. Do nádoby od pekárny nalijte vlažnou vodu, kondenzované mléko a rozpuštěné máslo. Dále přidejte vejce a žloutek. K mokré směsi přisypte mouku s droždím, cukr a sůl.
Nádobu vložte do pekárny, navolte program těsto a pekárnu nechte pracovat. Pokud je potřeba, pekárně pomozte - těsto stáhněte ze stěn nádoby. Může se stát, že mouka bude savá a bude potřeba přidat vodu nebo mléko. Já jsem přilévala kondenzované mléko.
Vykynuté těsto přendejte na pomoučněnou pracovní plochu. Těsto opět pomoučněte, nepropracovávejte a rovnou rozválejte na plát silný asi 5 mm. Rádýlkem nebo nožem vykrajujte čtverečky o velikosti 2,5 cm. Jak se vám to bude dařit. Já jsem měla sem tam i obdélník.
Vykrojené tvary dejte stranou, kde je nechte kynout dalších 10 minut.
Mezitím v hrnci rozpalte větší vrstvu oleje. Do rozpáleného oleje vkládejte jednotlivé kousky a smažte je dozlatova - z každé strany asi 2 minuty.
Po vyjmutí z oleje nechte Beignetky okapat na papírové utěrce. Poté je buď obalte v moučkovém cukru nebo jen pocukrujte.
Těsto můžete zadělat i v robotu. Do mísy dejte mouku smíchanou se sušeným droždím, cukr a sůl. Přidejte vejce, žloutek, vodu, mléko a máslo. Robota nechte vypracovat hladké těsto. Těsto nechte kynout 1-2 hodiny.