Beignets - beignetky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Suroviny:
680 g hladké mouky
220 g vlažné vody
160 ml kondenzovaného neslazeného mléka
70 g krupicového cukru
3 lžíce rozpuštěného másla
1 balení sušeného droždí
1 lžičku soli
1 celé vejce
1 žloutek
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. K mouce přisypte sušené droždí, promíchejte a zatím dejte stranou. Do nádoby od pekárny nalijte vlažnou vodu, kondenzované mléko a rozpuštěné máslo. Dále přidejte vejce a žloutek. K mokré směsi přisypte mouku s droždím, cukr a sůl.

  2. Nádobu vložte do pekárny, navolte program těsto a pekárnu nechte pracovat. Pokud je potřeba, pekárně pomozte - těsto stáhněte ze stěn nádoby. Může se stát, že mouka bude savá a bude potřeba přidat vodu nebo mléko. Já jsem přilévala kondenzované mléko.

  3. Vykynuté těsto přendejte na pomoučněnou pracovní plochu. Těsto opět pomoučněte, nepropracovávejte a rovnou rozválejte na plát silný asi 5 mm. Rádýlkem nebo nožem vykrajujte čtverečky o velikosti 2,5 cm. Jak se vám to bude dařit. Já jsem měla sem tam i obdélník.

  4. Vykrojené tvary dejte stranou, kde je nechte kynout dalších 10 minut.

  5. Mezitím v hrnci rozpalte větší vrstvu oleje. Do rozpáleného oleje vkládejte jednotlivé kousky a smažte je dozlatova - z každé strany asi 2 minuty.

  6. Po vyjmutí z oleje nechte Beignetky okapat na papírové utěrce. Poté je buď obalte v moučkovém cukru nebo jen pocukrujte.

  7. Těsto můžete zadělat i v robotu. Do mísy dejte mouku smíchanou se sušeným droždím, cukr a sůl. Přidejte vejce, žloutek, vodu, mléko a máslo. Robota nechte vypracovat hladké těsto. Těsto nechte kynout 1-2 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!