BeBe řez
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 balení sušenek BeBe
- 2 zakysané smetany – odebereme 1 lžíci do polevy
- 1 ušlehaná šlehačka
- 1 ztužovač za studena
- malá konzerva broskví
- 1 jahodový jogurt
- čokoláda na vaření
- moučkový cukr dle chuti
- ztužený tuk nebo máslo - silnější plátek
Postup BeBe řez
Postup přípravy receptu
-
Formu na chlebíček vyložíme alobalem nebo fólií. Spodek i stěny formy obložíme BeBe sušenkami.
Do zakysané smetany zamícháme 2 lžíce moučkového cukru, ušlehanou šlehačku, ovocný např. broskvový jogurt a všleháme připravený ztužovač za studena.
Broskvový kompot slijeme a broskve nakrájíme na plátky.
Sušenky pokapeme šťávou z broskví a navršíme směs ze smetany. Proložíme znovu sušenkami a přidáme plátky broskví. A opět zakysaná smetana a poslední vrstvu tvoří sušenky.
Zákusek přikryjeme a dáme zatuhnout do lednice. Nejlépe přes noc.
Druhý den připravíme polevu. Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni s trochou práškového cukru a ztuženého tuku nebo másla a po odstavení a mírném zchladnutí vmícháme 1 lžíci zakysané smetany (čokoláda se lépe krájí).