BeBe řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 balení sušenek BeBe
2 zakysané smetany – odebereme 1 lžíci do polevy
1 ušlehaná šlehačka
1 ztužovač za studena
malá konzerva broskví
1 jahodový jogurt
čokoláda na vaření
moučkový cukr dle chuti
ztužený tuk nebo máslo - silnější plátek

Postup přípravy receptu

  1. Formu na chlebíček vyložíme alobalem nebo fólií. Spodek i stěny formy obložíme BeBe sušenkami.

  2. Do zakysané smetany zamícháme 2 lžíce moučkového cukru, ušlehanou šlehačku, ovocný např. broskvový jogurt a všleháme připravený ztužovač za studena.

  3. Broskvový kompot slijeme a broskve nakrájíme na plátky.

  4. Sušenky pokapeme šťávou z broskví a navršíme směs ze smetany. Proložíme znovu sušenkami a přidáme plátky broskví. A opět zakysaná smetana a poslední vrstvu tvoří sušenky.

  5. Zákusek přikryjeme a dáme zatuhnout do lednice. Nejlépe přes noc.

  6. Druhý den připravíme polevu. Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni s trochou práškového cukru a ztuženého tuku nebo másla a po odstavení a mírném zchladnutí vmícháme 1 lžíci zakysané smetany (čokoláda se lépe krájí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!