Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Recepty, PřílohyPostup Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Postup přípravy receptu
-
Ručním šlehačem s hákovými nástavci smícháme polotuhé těsto. Pokud nemáte šlehač, tak vařečkou. Míchejte, dokud se netvoří při vytahování těsta, směrem vzhůru, pod vrstvou, bubliny.
Připravíme lopatku, dlouhý nůž a namočíme je do vroucí vody. Na desku rozetřeme po celé šířce a délce v tenké vrstvě těsto a nožem začneme oddělovat dlouhé pásy a rychlým pohybem házíme do vroucí vody.
Jak jsem naházela celou lopatku do vody, promíchala jsem špecle a hned jsem připravila další lopatku. Po přípravě jsem vybrala sítkem špecle z vody.
Nedoporučuje se dlouho nechávat vařit ve vodě (ty moje tam byly max. 2 minuty). Jsou tenké, takže není třeba je tam mít dlouho. Špecle hned propláchneme studenou vodou, vyklopíme do mísy a pocákáme jej olejovým máslem.