Batátový krém se šafránem a kokosovým krémem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 malá cibule
- 2 lžíce oleje
- ¼ lžičky mletého koriandru
- 370 g oloupaných batátů
- 750 ml vody nebo zeleninového vývaru
- na špičku nože mletého chilli nebo kousek čerstvého
- na špičku nože namletého šafránu
- sůl
- 40 ml kokosové smetany (na vaření)
- Na dohotovení:
- 100 g uvařené cizrny
- 0,5 lžíce oleje
- ½ lžičky mleté papriky
- sůl
- chilli vločky
- čerstvý koriandr
- olivový olej
Postup Batátový krém se šafránem a kokosovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu promíchejte v misce s olejem, mletou paprikou, špetkou soli a rozložte na plech, vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C a pečte 15 minut do křupava.
Do hrnce nalijte 2 lžíce oleje. Cibuli nakrájejte nadrobno a za občasného míchání restujte dozlatova. Mezitím batáty nakrájejte na větší kostky.
K cibuli přisypte koriandr, pár vteřin promíchávejte. Přidejte batáty a zalijte vodou či vývarem. Osolte, přidejte chilli a šafrán a pod pokličkou vařte doměka.
Polévku rozmixujte společně s kokosovou smetanou.
Na talíři doplňte opečenou cizrnou, vločkami chilli a najemno pokrájeným koriandrem. Zakápněte olivovým olejem.