Batátový krém se šafránem a kokosovým krémem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 malá cibule
2 lžíce oleje
¼ lžičky mletého koriandru
370 g oloupaných batátů
750 ml vody nebo zeleninového vývaru
na špičku nože mletého chilli nebo kousek čerstvého
na špičku nože namletého šafránu
sůl
40 ml kokosové smetany (na vaření)
Na dohotovení:
100 g uvařené cizrny
0,5 lžíce oleje
½ lžičky mleté papriky
sůl
chilli vločky
čerstvý koriandr
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu promíchejte v misce s olejem, mletou paprikou, špetkou soli a rozložte na plech, vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C a pečte 15 minut do křupava.

  2. Do hrnce nalijte 2 lžíce oleje. Cibuli nakrájejte nadrobno a za občasného míchání restujte dozlatova. Mezitím batáty nakrájejte na větší kostky.

  3. K cibuli přisypte koriandr, pár vteřin promíchávejte. Přidejte batáty a zalijte vodou či vývarem. Osolte, přidejte chilli a šafrán a pod pokličkou vařte doměka.

  4. Polévku rozmixujte společně s kokosovou smetanou.

  5. Na talíři doplňte opečenou cizrnou, vločkami chilli a najemno pokrájeným koriandrem. Zakápněte olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!