Banďoury, housky, koláče - těsto s droždím, ale bez kynutí

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1/2 kg mouky hladké
špetka soli
30 g droždí -(kvásek)
1 lžička cukru
1/4 l mléka
1 vajíčko
1 dcl oleje
na potření a posypání
1 vajíčko rozšlehané
kmín
sezamové semínko
mák
hrubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dát mouku promíchanou se solí, udělat důlek, do něj rozdrobit droždí, přidat cukr, zalít částí vlažného mléka a nechat vzejít kvásek.

  2. Pak přidat ostatní přísady a zadělat vláčné těsto, ze kterého hned, bez kynutí, dělat banďoury plněné šunkou, houstičky, koláče (těsto trochu lepí, tak podsypávat moukou).

  3. Dát je na plech vyložený pečícím papírem a potřít vajíčkem. Slané posypat solí a semínky podle chuti.

  4. Péct ve vyhřáté troubě dozlatova asi při 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!