Banďoury, housky, koláče - těsto s droždím, ale bez kynutí
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1/2 kg mouky hladké
- špetka soli
- 30 g droždí -(kvásek)
- 1 lžička cukru
- 1/4 l mléka
- 1 vajíčko
- 1 dcl oleje
- na potření a posypání
- 1 vajíčko rozšlehané
- kmín
- sezamové semínko
- mák
- hrubozrnná sůl
Postup Banďoury, housky, koláče - těsto s droždím, ale bez kynutí
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dát mouku promíchanou se solí, udělat důlek, do něj rozdrobit droždí, přidat cukr, zalít částí vlažného mléka a nechat vzejít kvásek.
Pak přidat ostatní přísady a zadělat vláčné těsto, ze kterého hned, bez kynutí, dělat banďoury plněné šunkou, houstičky, koláče (těsto trochu lepí, tak podsypávat moukou).
Dát je na plech vyložený pečícím papírem a potřít vajíčkem. Slané posypat solí a semínky podle chuti.
Péct ve vyhřáté troubě dozlatova asi při 180°C.