Banánová roláda s čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 6 lžic polohrubé mouky
- 6 lžic moučkového cukru
- 2 banány
- 3 lžíce kakaa
- 1 měkký tvaroh
- sladká smetana
- cukr moučka dle chuti
- čokoládová poleva
- mletý kokos na posypání
Postup Banánová roláda s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Zapneme troubu a necháme předehřát cca na 170°C.
Z bílků ušleháme tuhý sníh,poté přidáme mouč.cukr a vyšleháme do tuhé pěny.
Zlehka vmícháme stěrkou žloutky a nakonec přimícháme mouku po částech.
Těsto rozetřeme na pečící papír, který máme daný na klasickém velkém plechu. Dáme péct na cca 15 minut na 170°C.
Píchnutím špejlí do těsta (když těsto nelepí na špejli) poznáme, že je těsto hotové a vyndáme.
Ještě teplý srolujeme i s pečicím papírem do rolády a necháme vychladnout.
Mezitím umícháme tvaroh + smetanu + dle chuti mouč.cukr.
Roládu po vychladnutí rozmotáme a zbavíme pečícího papíru.
Potřeme krémem.
Banány rozkrojíme na půlku a dáme na těsto kousek od konce rolády. Zarolujeme a necháme chvíli odležet.
Mezitím si připravíme polevu ze sáčku a potřeme jím celou roládu (dle fantazie), poté posypeme kokosem a necháme v ledničce.